In laadpalen land verschijnen veel nieuwkomers maar blijven ook oude rotten hun beste laadpalen aanbieden. Wat een laadpaal altijd goed doet: jouw auto-accu zo voeden dat je weer honderden kilometers vooruit kunt. Omdat er nu zoveel merken laadpalen zijn, kun je naast goed laden ook kiezen voor design, slim gemak, prijs en kwaliteit. Sommige merken komen dan meteen naar voren als kwaliteit. De Easee laadpaal is er een van.
Noorse kwaliteit
De Easee laadpaal heeft haar wortels in Noorwegen. We spreken over 2018 als een drietal Noren zich over de tekentafel buigt om ‘s werelds allerslimste lader voor elektrische voertuigen te ontwikkelen. Dat is inderdaad nog maar een paar jaar terug maar sinds de innovatieve oplossingen van de Noren is Easee wel een belangrijke speler op de laadpalen markt geworden. Het drietal is ondertussen vergroot naar 250 medewerkers met kantoren door heel Europa. De productie van de Easee laadpaal is in Scandinavië, altijd goed ook voor prachtig design.
Easee laadpaal – twee topstukken
Bij Easee heb je de keuze uit twee soorten laadpalen. Zo kun je juist die laadpaal nemen die jou en je situatie het best past. De eerste is de Easee Home, de vertrouwde starter van Easee die voor een prijs van rond de 800 euro nieuwe eigenaren vindt. De Easee Home komt met een handige Easee app. Die app stelt je in staat om op afstand je laadpaal te bedienen. Ook kom je met de app snel te weten hoe het ervoor staat met het verbruik van de laadpaal. Het tweede model laadpaal van Easee is de Easee Charge, een model dat slechts 50 euro meer kost dan de Home. Op de bijbehorende app kun je de status van je laadpaal aflezen, je kunt laadsessies inplannen op tijden die jou uitkomen en je kunt een totaaloverzicht van je verbruik opvragen. De Easee Charge is alleen in staat om auto’s met 3-fasen op te laden.
Easee aan de muur of in de grond?
Gegeven prijzen zijn wel vanaf prijzen en zijn exclusief installatie. Een laadpaal leg je niet op tafel en hij werkt dan vanzelf. Die moet je eerst installeren. Bij Easee heb je keuze om de modellen als een vrijstaande laadpaal te monteren of als een wallbox, dus als een lader aan de muur geklonken. Besef dat vrijstaande laadpalen het duurst zijn om te installeren; met een wallbox hebben elektriciens gewoon minder werk. Reken voor een goedkope installatie op zo’n 300 euro en een iets ingewikkelder installatie zo’n 700 euro.
Het vernuft van de Easee laadpaal
Hoewel de Easee laadpaal vol slimmigheden zit, is de bediening ultra-eenvoudig. Natuurlijk zijn de laadpalen Noors degelijk en veilig. Er zit standaard load balancing in (om stroompieken in huis te voorkomen) en de mogelijkheid om met wifi te verbinden. Elke Easee heeft ook een geïntegreerde aardlekbeveiliging. Maar een van de meest opvallende dingen is toch wel dat de box van Easee heerlijk klein is, tot meer dan de helft kleiner dan de concurrentie. De driejaarlijkse garantie zegt ook iets over de kwaliteit van deze Noorse lader.
Liever een lader van een ander merk? Denk dan aan de Zappi laadpaal!